Jak co roku zapraszamy po Czarnego Ignaca z dawnych jabłek. Czujni Miłośnicy Cydrów na pewno zauważyli powoli pojawiającą się w najlepszych lokalach niesamowitą, wysmakowaną czarną etykietę nowego cydru z Ignacowa. Czyli specjalną krótką serię cydru ze starych odmian jabłek. Cydr dostępny jest w liczbie kilku tysięcy sztuk tylko w wybranych lokalach. Czarny Ignac w smaku jest wspaniały (taki był zeszłoroczny i poprzedni, jaki jest w tym roku?) . Czy tegoroczny rozlew zachwyci jak poprzednie… Czarny Ignac 2015 to cydr rzemieślniczy powstał z dzikich jabłek: pepina ribstona, rederka i arkad. Jest to ciemniejsza strona Czarnego Ignaca, niepowtarzalne i niespotykane prawie już odmiany pochodzące z sadu założonego w 30-tych latach, XX wieku. Wytrawny i garbnikowy, polecamy!
Cydr sprzed dwóch lat zachwycał etykietą, która była ręcznie podpisana przez autora Tomasza Porowskiego, ale było to zbyt pracochłonne, szkoda bo była w tym magia 🙂 No to zapraszamy, bo Czarny Ignac to rarytas!
Dodaj komentarz