PINTA Kwas Epsilon 18° – jasne, treściwe piwo górnej fermentacji, zakwaszane blendem 3 szczepów bakterii Lactobacillus oraz chmielone w kotle i na zimno aromatycznymi, cytrusowymi chmielami amerykańskimi. Połączenie smaków kwaśnego, słodkiego i gorzkiego z posmakami owoców tropikalnych, dojrzałej pomarańczy i zielonego grejpfruta. W zapachu cytrusy (cytryna, grejpfrut, limonka) oraz aromaty bakterii kwasu mlekowego.

Opis

Receptura: Paweł Masłowski / Ziemowit Fałat.

Składniki:  woda, słody jęczmienne i pszeniczne Weyermann®: pale ale, wiedeński, diastatyczny, pszeniczny jasny; chmiele (US): Citra®, Mosaic™, Warrior®, Cascade, ekstrakt chmielowy z odmiany Columbus (US); blend bakterii: l. plantarum, l. brevis, l. delbrueckii; drożdże Fermentis Safale™ US-05.

Polecane kulinaria: kandyzowane cytrusy.

Parametry

Styl Double India Sour
Ekstrakt 18,0°Plato
Alkohol 6,0%
Kraj pochodzenia Polska
Producent Pinta
Rodzaj pasteryzowane, niefiltrowane
Styl Double India Sour
<< wróć do listy