Typowy dwójniak produkowany w równych częściach z miodu i wody z domieszką różnorakich składników. Produkowany głównie z miodów ciemnych jesiennych.

Odznacza się świeżością oraz tak typową dla polskich miodów głębią aromatów i aksamitną gładkością.

Zdobył liczne medale m. in.:

  • złoty medal na X Jubileuszowym Konkursie Win i Miodów Pitnych Toruń ‚2001 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa.
  • najwyższa ocena wśród licznie prezentowanych miodów z wielu krajów podczas Laboratorium Smaku w Turynie we Włoszech, 2003
  • brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004
  • złoty medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2009
  • brązowy medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2012
  • srebrny medal na VIII Ogólnopolskim Konkursie Miodów Pitnych, Parpary 2012

Parametry

Alkohol 16%
Kraj pochodzenia Polska
Producent Pasieka Jaros
Pojemność 750 ml
<< wróć do listy