Brandy Marquis de Villard VSOP jest wytwarzana z gron odmian Carignan, Grenache, Cabernet i Merlot, zbieranych ręcznie w południowej Francji. Następnie wytwarzane jest wino, które podlega starannej destylacji, aby otrzymać przednią eaude- vie, która leżakuje minimum rok w beczkach z dębu Limousin. W trakcie leżakowanie brandy Villard nabiera pięknego, złotego koloru, unikalnych aromatów i posmaku dębiny. Cały proces odbywa się pod ścisłą kontrolą „Mistrza Piwnicy”. Zapach ciepły, lekko tostowy, z ziemistą nutą. Intensywne aromaty duszonych jabłek i wanilii. W Ustach znakomicie zrównoważone i gładkie, pokazuje pełen wachlarz posmaków – od karmelu do dębiny, poprzez gruszkę, gorzką czekoladę z odrobiną syropu klonowego. Świetna brandy zarówno na aperitif jak i digestiv. Podawana może być sama, na lodzie lub z odrobiną wody. Polecana również do wybranych potraw.

 

Parametry

Alkohol 40%
Kraj pochodzenia Francja
Producent Dupuy Cognac
Pojemność 0.7
<< wróć do listy