Wydestylowana w 100% ze słodowanego jęczmienia, w aparacie Coffey’a, zwykle przeznaczonym do słabszych whisky typu Grain. Aromat świeży z nutami kandyzowanej skórki cytryny i przypraw korzennych. W Ustach wyrazista i intensywna z bogatą strukturą, mocno wyczuwalny cynamon, goździki i cytrusowa świeżość. Idealna harmonia dębiny, korzeni oraz cytrynowo-pomarańczowych nut. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać. Po prostu pyszna. Wcześniej Nikka Coffey Malt była wypuszczana okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W 2014 destylarnia zdecydowała się jednak włączyć do stałej oferty produkt, który będzie oferował wiele z zalet tego Single Caska, przy jednocześnie znacznie niższym koszcie.

Opis

Obecnie Japonia jest czwartym, największym producentem whisky na świecie, a whisky japońskie śmiało rywalizują z tymi ze Szkocji, rok do roku otrzymując najwyższe odznaczenia i medale światowych konkursów i wystaw.

Parametry

Alkohol 45%
Kraj pochodzenia Japonia
Producent Nikka
Pojemność 0,7
<< wróć do listy