PINTA Dyniamit 16,5° – szaleństwo w kolorze dojrzalej dyni – czyli nasza autorska interpretacja popularnego w USA stylu Pumpkin Ale.

Dyniamit warzymy każdej jesieni od 2012 roku. Najpierw obieramy, miksujemy i pieczemy setki kilogramów dyni, którą dodajemy już na etapie zacierania. Podczas warzenia intensywnie chmielimy amerykańskimi odmianami chmielu i w ostatnich minutach całość aromatyzujemy naturalnymi, świeżo przygotowanymi przyprawami: imbirem, cynamonem i goździkami. PINTA Dyniamit – nareszcie jesień!

Opis

Skład: dynia pieczona; słody Weyermann®: pale ale, Carapils®, Carared®; słód Biscuit; chmiele: Ahtanum (USA), Palisade (USA), Wilamette (USA); goździki, cynamon, imbir, mech irlandzki, drożdże Safbrew T-58.

Parametry

Styl Pumpkin Ale
Ekstrakt 16,5°Plato
Alkohol 6%
Kraj pochodzenia Polska
Producent Pinta
Pojemność 0,5
Rodzaj pasteryzowane, filtrowane
Styl Pumpkin Ale
<< wróć do listy