PINTA Portermass 27,5° – klasyczny Porter Bałtycki w wersji o powiększonym do 27,5 Plato ekstrakcie początkowym. Leżakowany w beczkach po polskim miodzie pitnym typu „Trójniak”

Receptura: Ziemowit Fałat & Paweł Masłowski

Składniki: woda, słody jęczmienne Monachijski typ 1, Wiedeński, jęczmienny diastatyczny, Caramunich® III, Caraaroma®, Carafa® Special I; chmiele: Aramis (FR), Columbus (USA); drożdże Saflager™ W-34/70; miód gryczany.

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.

Szkło: snifter PINTY
Zalecana temp. serwowania: 12-13°C.

Parametry

Styl Porter Bałtycki Mead BA
Ekstrakt 27,5°Plato
Alkohol 11,5%
Kraj pochodzenia Polska
Producent Pinta
Pojemność 330 ml
<< wróć do listy