Rozkosznie słodkie różowe wino polskiej produkcji, które uwodzi niczym zawodowa kusicielka. Wino z dzikiej róży o barwie złocisto-słonecznego bursztynu, charakteryzuje się smakiem przypominającym najbardziej szlachetne odmiany win węgierskich lub południowych. Wino z dzikiej róży, nalewki zrobione na ziołach i owocach to podobno narodowy trunek Polaków. Ile w tym prawdy? Pewnie sporo, ale zaprzeczyć faktom, że od wieków takie właśnie trunki były sporządzane nie można. To już prawdziwa długa historia. Wina z dzikiej róży są głęboko zakorzenione w polskiej tradycji.
Kraj: Polska
Kolor: różowe
Smak: słodkie
Zawartość alkoholu: 13%
Pojemność: 750 ml
Podawać schłodzone
By powstało najlepsze wino z dzikiej róży owoce należy zbierać na przełomie października i listopada. Muszą być one mocno dojrzałe, by skoncentrowane w nich słońce mogło oddać winu moc i bukiet. Najlepsze owoce dzikiej róży użyte do produkcji wina są takie, które zostały ścięte pierwszym przymrozkiem.
Parametry
Alkohol | 13% |
Kraj pochodzenia | Polska |
Producent | POTĘGA TRADYCJI |
Pojemność | 750 ml |
Rodzaj | Różowe, słodkie |