Rozkosznie słodkie różowe wino polskiej produkcji, które uwodzi niczym zawodowa kusicielka. Wino z dzikiej róży o barwie złocisto-słonecznego bursztynu, charakteryzuje się smakiem przypominającym najbardziej szlachetne odmiany win węgierskich lub południowych. Wino z dzikiej róży, nalewki zrobione na ziołach i owocach to podobno narodowy trunek Polaków. Ile w tym prawdy? Pewnie sporo, ale zaprzeczyć faktom, że od wieków takie właśnie trunki były sporządzane nie można. To już prawdziwa długa historia. Wina z dzikiej róży są głęboko zakorzenione w polskiej tradycji.

Kraj: Polska
Kolor: różowe
Smak: słodkie
Zawartość alkoholu: 13%
Pojemność: 750 ml
Podawać schłodzone

To co najbardziej je charakteryzuje to fakt, że są one zdrowe i smaczne. Z dzikiej róży produkuje się wina deserowe, tak więc do całonocnej biesiady nie za bardzo się one nadają. Ale jako wspaniały dodatek do ciast i deserów to mogą swobodnie konkurować z trunkami z innych części świata. Jednym słowem dzika róża to idealny materiał na winiarskie eksperymenty. Wytrawni winiarze czasem wzmacniają smak trunku sokiem z czarnej porzeczki czy miodu gryczanego.

By powstało najlepsze wino z dzikiej róży owoce należy zbierać na przełomie października i listopada. Muszą być one mocno dojrzałe, by skoncentrowane w nich słońce mogło oddać winu moc i bukiet. Najlepsze owoce dzikiej róży użyte do produkcji wina są takie, które zostały ścięte pierwszym przymrozkiem.

Parametry

Alkohol 13%
Kraj pochodzenia Polska
Producent POTĘGA TRADYCJI
Pojemność 750 ml
Rodzaj Różowe, słodkie
<< wróć do listy