Cydr Nadwiślański

wpis w: Aktualności | 0

Zapraszamy na 3 nowości w naszym sklepie – Cydry Nadwiślańskie. Cydry z ręcznie tłoczonych jabłek pochodzących z sadów z okolic Kazimierza Dolnego. Posiadają certyfikat produktu lokalnego i są wytwarzane w sposób tradycyjny bez udziału koncentratów.

Cydr Nadwiślański Boskoop – alkohol: 6% obj., cydr z najbardziej uznanej i szlachetnej odmiany jabłek cydrowych czyli właśnie boskoopa. Najbardziej łagodny w smaku oraz najbardziej aromatyczny z tych trzech. Wytrawny i bardzo orzeźwiający w smaku.

Cydr Nadwiślański Korzeniowy – alkohol: 6% obj., wytrawny, chmielony na zimno chmielem lubelskim. Bardziej intensywny w smaku od Mutsu.

Cydr Nadwiślański Mutsu – alkohol: 6% obj, klasyczny produkt-z odmiany Mutsu. Wytrawny w smaku, spokojny, orzeźwiający.Badania wskazują że cydry mogą mieć korzystny wpływ na zdrowie.

Właściwości zdrowotne cydru związane są przede wszystkim z obecnością w nim przeciwutleniaczy. Warto więc pić i dla smaku i dla zdrowia oczywiście w ilościach umiarkowanych. Tak więc rzemieślniczy, prawdziwy cydr:
chroni przed występowaniem chorób nowotworowych
opóźnia procesy starzenia organizmu;
ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne;
wzmaga wydzielanie soków trawiennych i korzystnie wpływa na trawienie;
pozytywnie wpływa na pracę układu nerwowego oraz mięśniowego;
zapobiega chorobom serca.

Zapraszamy!

Dodaj komentarz