All Malt to unikalna kompozycja whisky z gorzelni Miyagikyo i Yoichi. Jej wyjątkowość polega na wykorzystaniu wyłącznie destylatów słodu jęczmiennego w aparacie Coffey’a, który zwykle jest używany dla whisky Grain. Dzięki tej innowacji otrzymujemy niepowtarzalny, pełen smaku trunek. Whisky dojrzewa w różnych typach dębowych beczek, część z nich została wykonana z japońskiego dębu. Barwa starego złota. Delikatny aromat sherry, torfu, gruszek i zielonych jabłek. To wszystko uzupełnione wanilią, cynamonem i miodem. W Ustach lekko kremowa, z posmakiem toffi, kokosa, kwiatów, rodzynek i winogron Muscat. Przyjemny, czysty finisz z akcentem kokosa i pieprzu.
Opis
Obecnie Japonia jest czwartym, największym producentem whisky na świecie, a whisky japońskie śmiało rywalizują z tymi ze Szkocji, rok do roku otrzymując najwyższe odznaczenia i medale światowych konkursów i wystaw.
Parametry
Alkohol | 40% |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Producent | Nikka |
Pojemność | 0,7 |
Rodzaj | Blended malt |