PINTA Jak w dym 16,5° – ciemny, gęsty,I konkretnie wędzony koźlak w stylu bamberskim.. Rauchbock to jesienno-zimowy klasyk dla miłośników wyrazistej wędzonki. -ponad 80% zasypu stanowi słód wędzony. dymem z drewna bukowego. Od stuleci warzony w Bambergu, od 2011 w Polsce (PINTA). Ponieważ smak Koźlaka Wędzonego jest bardzo unikatowy, powiedzmy sobie szczerze: pokochaj albo rzuć!
Opis
Skład: woda, słody jęczmienne Weyermann®:: wędzony, monachijski (II), Caramunich® (II), Carafa® Special (I), chmiel Tradition (DE), drożdże Safllager W 34/70.
Parametry
Styl | Rauchbock |
Ekstrakt | 16,5°Plato |
Alkohol | 6,9% |
Kraj pochodzenia | Polska |
Producent | Pinta |
Pojemność | 0,5 |
Rodzaj | pasteryzowane, filtrowane |