PINTA Jak w dym 16,5°  – ciemny, gęsty,I konkretnie wędzony koźlak w stylu bamberskim.. Rauchbock to jesienno-zimowy klasyk dla miłośników wyrazistej wędzonki. -ponad 80% zasypu stanowi słód wędzony. dymem z drewna bukowego. Od stuleci warzony w Bambergu, od 2011 w Polsce (PINTA). Ponieważ smak Koźlaka Wędzonego jest bardzo unikatowy, powiedzmy sobie szczerze: pokochaj albo rzuć!

Opis

Skład: woda, słody jęczmienne Weyermann®:: wędzony, monachijski (II), Caramunich® (II), Carafa® Special (I), chmiel Tradition (DE), drożdże Safllager W 34/70.

Parametry

Styl Rauchbock
Ekstrakt 16,5°Plato
Alkohol 6,9%
Kraj pochodzenia Polska
Producent Pinta
Pojemność 0,5
Rodzaj pasteryzowane, filtrowane
Styl Rauchbock
<< wróć do listy