PINTA Portermass 27,5° – klasyczny Porter Bałtycki w wersji o powiększonym do 27,5 Plato ekstrakcie początkowym. Leżakowany 10 miesięcy w niskich temperaturach.
Receptura: Ziemowit Fałat & Paweł Masłowski
Składniki: woda, słody jęczmienne Monachijski typ 1, Wiedeński, jęczmienny diastatyczny, Caramunich® III, Caraaroma®, Carafa® Special I; chmiele: Aramis (FR), Columbus (USA); drożdże Saflager™ W-34/70.
Surowce dla PINTY dostarcza Browamator®.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Piwo dostępne w butelkach 330 ml.
Szkło: snifter PINTY
Zalecana temp. serwowania: 12-13°C.
Parametry
Styl | Porter Bałtycki |
Ekstrakt | 27,5°Plato |
Alkohol | 11,5% |
Kraj pochodzenia | Polska |
Producent | Pinta |
Pojemność | 330 ml |
Styl | Porter Bałtycki |