PINTA Portermass 27,5° – klasyczny Porter Bałtycki w wersji o powiększonym do 27,5 Plato ekstrakcie początkowym. Leżakowany 10 miesięcy w niskich temperaturach.

Receptura: Ziemowit Fałat & Paweł Masłowski

Składniki: woda, słody jęczmienne Monachijski typ 1, Wiedeński, jęczmienny diastatyczny, Caramunich® III, Caraaroma®, Carafa® Special I; chmiele: Aramis (FR), Columbus (USA); drożdże Saflager™ W-34/70.

Surowce dla PINTY dostarcza Browamator®.

Piwo 
pasteryzowane, niefiltrowane.
Piwo dostępne w butelkach 330 ml.

Szkło: snifter PINTY
Zalecana temp. serwowania: 12-13°C.

Parametry

Styl Porter Bałtycki
Ekstrakt 27,5°Plato
Alkohol 11,5%
Kraj pochodzenia Polska
Producent Pinta
Pojemność 330 ml
<< wróć do listy